Sunday 1 July 2012

Winter wandeling

Na een vrij ruige week was het weer dit weekend super. Op de berg was redelijk wat sneeuw gevallen.  Het weekend ervoor was de berg op nationaal nieuws omdat twee mannen door een lawine een kleine 500m meegesleurd waren. Lawines komen zelden voor op de berg omdat de natte sneeuw bijzonder snel zet. Mijn indruk is dat de kiwi's er dan ook vanuit gaat dat er nooit een lawine komt.

Door de sneeuw van de afgelopen weken hebben we in ieder geval een top uitzicht tijdens onze wandeling vandaag:


Het is best wel bijzonder. Tropische planten op de voorgrond en sneeuw en ijs verderop. Waar vind je zoiets nog meer? Bergen als Mount Kenya?

Doel van onze wandeling was de berg hut op de foto hieronder. We waren bijzonder goed voorbereid voor de sneeuw met sport schoenen en korte broek; om bij de hut te komen moest we toch een aardig stuk door de sneeuw. Het is even spannend als een vriend op een bijna vlak stuk uit glijdt. De sneeuw was bedekt door een laag bikkel hard ijs;  stoppen was bijna niet te doen. 20 meter lager stopte hij bij wat gras pollen voor het echt het steiler werd.  We weten even niet zo goed hoe hij nou terug moet komen, maar gelukkig waren er in de hut wat echte alpinisten en met stijgijzers en pikkels werd hij gered. Ik voel me een redelijke nep alpinist op mijn Puma's.

Uiteindelijk loopt het okay af. De terug weg is voorspoedig, de sneeuw is zacht en het daalt best wel prima.  Halverwege de middag zitten we in onze korte broek aan het bier in New Plymouth.

No comments:

Post a Comment