Saturday 28 April 2012

Zeilen en Vissen

Nieuw Zeeland heeft veel water. En veel vissen. Dus zijn er veel mensen met boten. En zijn er veel mensen die vissen. Vorig weekend mocht ik een dagje met Darin en zijn vader te water op de Tasman Sea in hun zeilboot. Een boot met een kleine kajuit en twee zeilen. En een motor voor als het tegen zit. De wind stond gunstig dus we hebben de moter niet veel gebruikt.

Aan het einde van de dag wordt je door de vrouw des huizes afgerekend op de vis vangst. En we hadden een gouden dag. Een dagrecord voor deze boot.  De eerste twee hieronder. Dit zijn trouwens Kahawai (Australische zalm).


Er volgde er nog een. Of eigenlijk drie. Nummer 4 lag aan mij. De techniek om de vis binnen te halen was niet perfect. Dus ontsnapte ie. Dat was kwalijk. En nummer 5 was een Baracuda (Snoek geloof ik). Meer dan een meter lang met grote tanden. We wisten niet hoe snel we die van de haak moesten krijgen en terug de zee in.

De vissen worden op de boot "gebloed" en dan gaan ze de koelbox in. Vervolgens eenmaal thuis worden ze gefileerd en dan de smoke box in. En dan eten. Best wel okay.

Hier nog het bewijs van de drie gevangen vissen. Nummer drie was een kleintje.


Dit zal niet de laatste vis zijn die jullie op deze blog zien! Ik ga proberen met zo veel mogelijk soorten op de foto te komen.

No comments:

Post a Comment