Sunday 3 February 2013

Bezoek

Stofzuigen, ruiten wassen. Beddegoed verschonen. Want mama komt op bezoek!
De eerste dag voor mam in het land was nog kort en nat. En op eerste kerst dag is in Auckland weinig open, dus dat is niet ideaal.  Daarna scheidden onze wegen voor 2 weken, mam op een rondreis door NZ en ik terug op kantoor in New Plymouth.

Dan is er nog een week samen gereserveerd voor  New Plymouth, en de rest van het noorder eiland.  De Subaru legt een kleine 2000 km af. Na de hoogtepunten in New Plymouth reizen we van de westkust naar de oostkust. Naar Napier, "the home of Art Deco in NZ" (mwoah) en "the home of wine in NZ" (lekker). Vandaar doorgereden naar de Coromandel. een schier eiland zo'n 500 km naar het noordwesten.

Misschien wel het mooiste stukje van NZ dat ik tot nu toe gezien heb. Geprobeerd het hieronder op wat foto's vast te leggen. Het weer was super! Deze rotspunt steekt uit het water in de baai. Helaas is de rots te zacht om te klimmen.

 
 
Hierna kwamen we bij hot water beach. Bij eb hoef je maar een klein stukje te graven voor je eigen hot water spa kuil. Het is maar goed dat het zo ver is voor de Duitsers! :)
 
De volgende dag gaat de Subaru heel wat offroaden. Een water val vlak bij de weg:

 
 
En na een lunch van gigantische mossels, het uitzicht na 50 km onverharde weg.
 

 
 
Tot slot sluiten we de laatste avond van mam in Nieuw Zeeland af met een glaasje wijn op het terras van ons huisje. Het waren een paar prachtige dagen met on Nieuw Zeelands mooi weer!
 






No comments:

Post a Comment