Tuesday 24 September 2013

De Tapir

Het is bijna het einde van onze trip door de jungle maar met de beesten vlot het niet.  Bloedzuigers, een hert, een paar hagedissen en wat vogels, dat was het. En dan de voetstappen van  een olifant (slechts een week oud!) en een uitgedroogde olifanten keutel. De voet afdruk van een tijger maar misschien was die verzonnen door de gids.

Het is nu avond, we hebben een paar biertjes op een lopen terug richting het huisje. Ik zie niet al te scherp en twijfel even. Maar dan toch. Dat moet een Tapir zijn!


We hebben de tapir maar heel even voor onszelf. Dan zijn er zo'n dertig mensen met een camera. Zelfs het personeel van het resort lijkt verbaasd. Een Tapir telt.
 
In Maleisie zijn we dus. Mijn zus was er met Gijs op bezoek voor een vakantie, voor mij een goede kans om even de Nieuw Zeelandse winter te ontvluchten, en bovendien precies halverwege Nederland en Nieuw Zeeland mijn zus te ontmoeten. 5 dagen Maleisie is niet veel, maar beter dan niks.
 
Het was een mooie trip. Om te beginnen een paar dagen KL:
 
 
En vandaar twee dagen de Jungle in. Jungle park Taman Negara. Met een gehuurde auto. Qua accommodatie waren we (ok, ik) niet goed voorbereid. En het bleek bijna Maleisie dag. Dus bijna alles zat vol. Maar uiteindelijk slaagden we eerst in een hotel in een bijna bier vrij dorp 60 km buiten het park, en daarna een bungalow waar mijn huis in Amsterdam 2x in past.
De jungle zelf is wat je ervan verwacht. Heet, vochtig, groen, modderig en met een vriendelijke gids die meer Nederlands kan dan alle Nieuw Zeelanders in New Plymouth bij elkaar.
 
 
Na 2 dagen jungle zit mijn tijd in Maleisie er weer op. De gelukkigen Gijs en Quirien mogen nog 3 weken door en stappen op de bus naar het Noorden. Ik stap in onze Proton Gen 2 en probeer de verhuur in centrum KL te vinden. KL heeft mooie wegen maar nog meer verkeer, dus dat was nog een beetje stress de laatste dag. Ook de borden zijn niet echt duidelijk, uiteindelijk laat ik de auto maar achter in een parkeer garage ergens en te meld ik me bij de verhuur en vertel ik waar ze hun auto kunnen vinden.
 
 Tot slot heb ik nog een paar uur KL als tourist: